Nieuws

Plankoline voor turnselectie Olympia

Sportvereniging Olympia heeft voor de turnselectie een nieuwe plankoline (samengesteld uit de woorden PLANK en TRAMPOLINE) aangeschaft.

Vanuit de KNGU (Koninklijke Nederlandse Gymnastiek Unie) is besloten dat er geturnd moet worden op zachtere materialen om zo de kans op blessures en overbelasting te voorkomen.
Het verschil tussen de plankoline en de oude springplank zit hem in het trampolinedoek als afzetvlak.

De Plankoline bestaat uit een in hoogte verstelbaar metalen frame en is voorzien van een geweven springdoek. De rondom geplaatste veren worden afgedekt door een veiligheidspadding.Door het doek is de belasting voor enkels en knieën lager, maar houdt de sporter wel de kaatsbeweging die hij op een normale plank heeft. De tijd die de sporter heeft om een beweging uit te voeren wordt door de veerkracht vergroot.
Dit betekent dat er beter gefocust kan worden op bepaalde delen van de beweging. Uiteindelijk wordt de eindbeweging eerder bereikt, zonder overbelasting van het lichaam.
De plankoline is in hoogte verstelbaar (27 tot 37 cm) en daarmee geschikt voor verschillende doelgroepen.


Vanaf nu zullen onze wedstrijdturnsters tijdens hun training al hun wedstrijdoefeningen op de nieuwe plankopline kunnen oefenen.